Over René van den Assem 

Ik ben René van den Assem, lifeplanner. En ik help je met het verwezenlijken van je dromen. Lifeplanning leert je hoe je je leven op jouw manier kunt inrichten en hoe je een ongekend gevoel van vrijheid kunt ervaren.

Mijn droom

Toen ik zestien was, droomde ik ervan om ‘iets’ in een speelfilm te doen, ongeacht wat. Mijn droom verdween naar de achtergrond, totdat ik in 2019 een advertentie van Johan Nijenhuis zag. Hij zocht figuranten voor de film ‘De Beentjes van Sint Hildegard’, de Twentse film van Herman Finkers. Ineens was die droom weer helemaal terug. Ik besloot te reageren.

Begin 2020 zag ik mezelf levensgroot terug op het beeldscherm van de bioscoop. Oké, ik had maar één dag opnames gedraaid, maar ik was reuzetrots op het resultaat én op het feit dat ik mijn droom uit had laten komen.

Samen naar jouw doel

Mijn doel is dat jouw dromen ook uitkomen

Het voorbeeld van mijn acteerdebuut is natuurlijk relatief klein, maar je kunt het wel doortrekken naar je hele leven.
Wat wil jij nu eigenlijk écht doen met je leven?
Welke stappen ga je zetten om die levensdromen ook echt te verwezenlijken?

Ik vond de antwoorden in lifeplanning.

Ik zegde mijn baan op en leef als lifeplanner mijn leven nu in alle vrijheid. Dat wil niet zeggen dat er niets meer ‘moet’, maar ik heb wel de regie over mijn eigen leven. Dat betekent dat ik spontaan kan besluiten om vrij te nemen als het mooi weer is. Ik vul mijn agenda met dingen die ik écht wil doen. Ik zie de toekomst vol vertrouwen en relaxt tegemoet en ik verspil geen tijd aan het maken van zorgen of het voldoen aan verwachtingen van anderen. En dat gun ik jou ook.

Zichtbaarheid 

“Als niet ik, wie dan?”

Al een flinke tijd voel ik dat ik mee mag doen onze aarde een fantastisch plek te maken voor alles en iedereen. Een van de dingen die daar in mijn beleving bij helpt is zichtbaarheid. In een samenleving waar alles zichtbaar is, zullen de verschillen tussen arm en rijk verdwijnen simpelweg omdat er niets verborgen hoeft te blijven. Daarom heb ik besloten om mijn persoonlijke (en dus ook mijn bedrijfsmatige) bijdrage inzichtelijk te maken.

Omdat ik mijn bedrijf ben en mijn bedrijf ik, staat alles bij elkaar en maakt het niet uit of je het leest als iets wat ik in mijn persoonlijke leven doe of wat ik met mijn bedrijf doe. Er is geen verschil of af gescheidenheid. Ik pas het aan als er aanpassingen zijn of (nieuwe) ontwikkelingen die van belang zijn om zichtbaar te maken.

-Mitsen en maren

Zoals je misschien opgevallen is heb ik op een aantal plekken wat woorden met een * achter onderdelen gezet. Voor mij voel ik daar dat het (een beetje, enigszins, aanzienlijk of enorm) schuurt met mijn bijdrage. Daar wil ik je graag even in meenemen.

*PRIJS

Dit schuurt een klein beetje. Ik merk dat als ik iets wil doen dit vaak ook gepaard gaat met het betalen van meer euro’s. Dit voelt voor mij tegengesteld aan elkaar, zeker omdat de prijs bij sommige betere opties echt substantieel hoger is. Het is ook een goede indicatie in mijn eigen gevoel of ik er een bijdrage in wil maar ook in kan leveren. Ook merk ik dat ik door dit schuurmiddel sneller op zoek ga naar een ander mogelijk alternatief. Als voorbeeld wil ik hier aanhalen dat ik momenteel bekijk hoe ik het papieren werkboek waar klanten gebruik van maken kan veranderen in een online werkbare versie. Ik denk win-win-win. Dus ja schuurmiddel maar ook aanjager van verandering.

*GEVOEL

Hoe lekker, op de bank liggen met een papieren boek, bladzijdes omslaan, fysiek merken dat je verder komt in het boek. Boekenlegger ertussen. Boekenlegger vergeten en bladerend op zoek naar waar je ook alweer gebleven was. Lampen aan anders onleesbaar, zaklamp in de tent om toch nog even te kunnen lezen. In slaap vallen met je voorhoofd op de pagina’s, wakker worden hopend dat de woorden niet op je hoofd zitten in plaats van erin. Een groot goed aan ervaring inruilen voor een hele andere ervaring. Een heerlijk gevoel opgebouwd in jaren en jaren van lezen inruilen voor een potentieel compleet andere ervaring. Die schuurt nu nog te veel. Misschien dat de ervaring van mijn zoon Koen met een e-reader me op andere gedachten kan brengen.

*INTERESSE

Op een andere manier op vakantie…. Een aantal kleinigheidjes. Patagonië, Sahara, Zuidpool, Alaska, Japan, Scandinavië, Italië, Groenland, Nieuw-Zeeland, Australië, Bali, Japan…. Een aantal plekken waar ik de komende jaren nog naar toe ga. Als je dan zegt… anders reizen, niet meer vliegen. Ouch dan moet je de wijze van je avonturen beleven toch anders gaan bekijken. Pas je de avonturen zelf aan of ga je er op een andere manier naar toe? En dan toch ook nog even over prijzen…… voor een treinretourtje Hengelo-Venlo betaal ik evenveel als een vliegretourtje Rome… voorheen een no-brainer… maar nu. Deze mag ik van mezelf nog eens goed overdenken, want concessies doen aan de avonturen die ik op mijn lijstje heb staan…. Ik hoor vanuit mijn binnenste een diepe nee.

*VRIJHEID

Zonder auto leven, ik kan het me echt niet meer voorstellen, hoe dan? Nou gewoon weg ermee en via het OV en de e-speed pedelec. Of een andersoortig auto? Van diesel (nu) naar hybride, of elektrisch of wachten op waterstof? Of lever je een deel vrijheid (of perceptie van vrijheid) in en doe je de auto gewoon de deur uit. Too stupid eigenlijk maar hierin voel ik eigenlijk een worsteling tussen hoofd, hart en buik die alle drie aan het trekken zijn. Moeilijk om hier een beslissing in te nemen. Of ga ik de (geld)weg van vijfhonderd euro per maand x twaalf maanden = één avontuur per jaar?

Nu kan ik me voorstellen als je dit leest dat je denkt…. René, kerel je bent een zelfstandig ondernemer met alleen jezelf in dienst, wat gaat jouw zichtbaarheid nu bijdragen aan een nog mooiere wereld? Daarvan kan ik alleen maar met de hand op mijn hart aan je zeggen. We moeten ergens beginnen. Laat ik het dan zijn, die begonnen is.

 

“Als niet ik, wie dan?”

Bel mij voor al je vragen +31 6 39398128

Of laat je gegevens achter en ik neem contact met je op:

Testimonials

“…en ik kan makkelijker mijn eigen ‘beren’ opruimen.”

Ellen deed een Lifeplanning

Ik zat in een burn-out en hoopte heel erg dat lifeplanning iets zou doen voor mij. 

Het was af en toe best confronterend, er werd me regelmatig een spiegel voor gehouden. Dat werkte ook wel verhelderend, dat wel. Je kon mij zó duidelijk laten voelen dat ik geen verkeerde antwoorden kon geven en dat alle mogelijkheden open lagen.

Ik merk dat ik anders in het leven ben gaan staan. Ik ben wat mondiger geworden. Ik ben zelfverzekerder geworden en ik kan makkelijker mijn eigen ‘beren’ opruimen.

- Ellen Voigt - Hengelo

“Ik heb een manier gevonden zodat ik de dingen die ik graag wil kan combineren.”

Lotte deed een Lifeplanning

Ik wist even niet meer wat ik wilde nu en in de toekomst. De dingen die ik wilde waren erg tegenstrijdig. Ik wilde de wereld rondreizen, maar had daar niet genoeg geld voor. Ook wilde ik graag naar school om een diploma te halen.

 Je hebt me op allerlei manieren mijn gedachten op een creatieve manier aan het werk gekregen. Dat was voor mij heel verrassend, omdat dit een lange tijd al niet meer gelukt was. Ik had niet verwacht dat deze lifeplanning zoveel kon veranderen, in een best wel korte tijd.

Ik heb een manier gevonden zodat ik de dingen die ik graag wil kan combineren. Ik ben begonnen met school én ik heb een baan gevonden waarin ik mezelf helemaal kan vinden. Daardoor kan ik veel sparen en elk jaar een mooie reis maken.

- Lotte Aalderink - Hengelo

“De eerste stappen heb ik zelfs direct genomen.”

Jos deed een Lifeplan Mini

Ik stelde het schrijven van een boek over mijn leven tussen drie culturen steeds maar voor me uit. Tijdens een interview van René bij Radio Hengelo kwam dat ter sprake. René nodigde mij daarop uit voor een Lifeplan Mini.

Ons gesprek heb ik ervaren als ondersteunend, positief en stimulerend waarbij er vooral goed geluisterd werd.

Ik ben compleet verrast dat ik de koe bij de horens ga vatten na ons gesprek en mijn relaas ga vastleggen. De eerste stappen heb ik zelfs direct genomen.

- Jos Klaczynski - Hengelo

Testimonials

“Je hielp me ontdekken wat écht belangrijk is in mijn leven.”

Anna deed een Lifeplanning

Voordat ik bij jou een lifeplanning ging doen wilde ik niet meer verder hobbelen in mijn leven. Ik wilde een doel hebben. Ik wilde iets doen wat ertoe doet. Ik wilde niet mijn hele leven omgooien, maar ik was het zo zat om maar gewoon alles te blijven doen zoals ik deed.

Ik durfde eigenlijk helemaal niet, ik was bang voor het onbekende. Het is veel makkelijker om te blijven hangen in iets dat je al kent. Ik ontdekte echter dat het heel makkelijk is om je door angst te laten leiden, maar dat me dat niet verder helpt.

Ik kwam er in onze sessies vooral achter dat ik (weer) mag dromen en dat er heel veel meer haalbaar is. Nu denk ik vooral: ik wens nog veel meer! Je hielp me ontdekken wat echt belangrijk is in mijn leven.

- Anna HM (wil graag anoniem blijven)

“Ik ontdekte een nieuw perspectief ten aanzien van tekenen…..”

Sander deed een Lifeplan Mini

Ik merkte dat ik stagneerde in mijn uren tekenen. Ik dacht dat dit kwam vanwege een gebrek aan feedback van anderen, plus dat ik geen duidelijk plan had waar ik naartoe wilde werken.

Je gaf geen waardeoordelen en stelde vragen omtrent mijn tekenen en mijn wensen. Hierdoor ging ik mij beseffen dat de antwoorden in mijzelf zitten. Het ging voor mij over succes. Maar tekenen, om mijzelf op sociaal gebied verder te ontwikkelen past beter, ook al vindt ik dat spannend.

Ik ontdekte een nieuw perspectief ten aanzien van tekenen dat meer met zijn en doen te maken heeft, dan met hebben.

- Sander - Dordrecht

“het is zichtbaar geworden dat de wijze waarop ik in mijn werk en privé omging met situaties niet anders is maar juist hetzelfde!”

Patrick deed een Lifeplanning

Ik ervaar aan de vooravond te staan van een nieuwe/volgende stap in mijn loopbaan. Mijn visie op leiderschap ontwikkeld zich sterk maar dit maakt ook dat de vraag sterker wordt wat hiermee te doen.

Na het tweede gesprek ervaarde ik een soort van mentale splitsing…….ga ik de focus van dit traject leggen op “doen” of ga ik de focus leggen op “zijn”. Hierin koos ik voor “zijn”.  Voor mij zit in “zijn” meer diepgang en een groter vlak van onbekend terrein. Gaande het traject ontdekte ik dat mijn vraag/zoektocht naar een volgende stap in mijn loopbaan ook overeenkomsten had met privé emotionele vraagstukken.

Het is mooi om te ervaren hoe jij een omgeving creëert waarin ik mij echt vrij heb gevoeld om alle kanten op te gaan in mijn hoofd. Het maakte het mogelijk om te ontdekken dat de coping strategieën die ik mijzelf eigen heb gemaakt……onbewust overlopen vanuit het functionele(werk) naar privé….en vice versa.

- Patrick Hartog - Elst (Patrick wil liever geen foto plaatsen)

Partners

Werken aan eenheid doen we samen. Samen maakt sterker. Samen is een betere toekomst. Voor jou, voor mij voor iedereen. Life Planning is een proces om mensen dichter bij zichzelf te laten komen. Om mensen de dingen te laten doen die ze zelf graag willen. Ook nog eens vol passie en overgave. Als mensen op die manier hun leven leiden draagt dat altijd bij aan een betere samenleving. Een samenleving waarin iedereen de bijdrage doet die er toe doet. Vooral passend bij de eigen ambitie. Op deze pagina over eenheid, vind je een aantal ondernemingen, organisaties en goede doelen. Zij dragen vanuit hun passie en bevlogenheid bij aan een betere samenleving. Heel graag nodig ik je uit er eens een kijkje te nemen.

Vereniging Life Planners Nederland

Beroepsvereniging van Nederlandse (Financial) Lifeplanners

 

 

Oost.nl

Laat ondernemers duurzaam groeien

 

 

ROZ groep

Partner in ondernemen

 

 

Tekst en de rest

Iedereen heeft recht op begrijpelijke tekst.

 

 

United Economy

Is een duurzaam handelsnetwerk, met een eigen munteenheid

 

 

Happy Planet Professionals

Happy Planet Professionals is een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals.

 

 

Piekartz Director

Jessie von Piekartz Art Director

 

 

Foodvia

Local meals for everybody

 

 

Wientjes Advies

Je financieel planner als vertrouwenspersoon

 

 

Provincie Overijssel

Verstrekker van de startversneller subsidie

 

 

Means in Progress

Als je ook de ambitie hebt om lifeplanner te worden.

 

 

Volksuniversiteit Hengelo

Cursussen en Workshops

 

 

Studio Jimmy Lou

Geeft vorm aan jouw bedrijf

webdesign | huisstijl | drukwerk

 

 

Haus of Joey

Freelance illustrator

 

Inspiratie verzekerd

Life planning voor het maken van waardevolle levenskeuzes

 

Zinvol

Nuchtere ondernemerscoaching. Geen goeroegedoe.

Snelstart

Boekhoudprogramma voor ondernemers.

Herbert Hoveniers

buitengewoon goed

Warchild

Steun, Onderwijs en bescherming van oorlogskinderen

Contact

Enschedesestraat 43K

7551 EJ Hengelo

+31 6 39398128

rene@lifeplanningvoorjou.nl

 

NIEUWSBRIEF

×